Kryptering - PGP

Idag finns det väldigt få alternativ till säker kryptering. Vi jobbar primärt med PGP som troligen inte ens kommer att knäckas av de kommande Kvantdatorerna. Medan de flesta accepterar AES-kryptering så ser vi gärna en framtidssäkrad IT-miljö.

Kontakta oss

Filkryptering

Kryptera filer med hjälp av PGP-nyckel innebär en minimal hantering. USB-nyckeln bär du alltid med dig och är redan från början skyddad mot hårdvaruangrepp. 

Systemkryptering

Det är otroligt enkelt att implementera en systemkryptering oavsett vad för system och program som används idag. Men som minimum bör alltid något alternativ användas.

Kryptera din e-post

E-post är idag inte klassat som säkert. Men med hjälp av PGP-kryptering kan man säkerställa att ingen information kommer i orätta händer.

Signera och kryptera

I en tid där AI kommer att ta över informationshanteringen inom kort behöver man fortfarande kunna säkerställa digital information. Genom att digitalt signera filer med hjälp av PGP kan man alltid vara säker på att information en ändrats.

EU Chat Control - fel väg

Med det nya EU-förslaget kommer all digital kommunikation inom EU att övervakas, filtreras och läsas. När vi enbart ser början på vad AI (ex ChatGPT) kan göra så är det inte svårt att förstå att det kommer en tid då den personliga integriteten hotas på allvar. Det är möjligt att skydda sig mot denna typ av övervakning, vi vet framförallt hur.

Kontakta oss